Accu van nog geen jaar oud, is regelmatig leeg, wil een jumpstarter aanschaffen

Vraag gesteld door Hanski op 14 februari 2018

ik ben amper 1 jaar in het bezit van een Peugot 206 (08-01-1999), accu is na 2 à 3 dagen stilstaan leeg, garage kan de oorzaak niet vinden.. hebben november 2017 wederom een nieuwe geplaatst, maar klachten blijven... wil graag een jumpstarter aanschaffen, zodat ik altijd weg kan als het nodig is... is dat een oplossing en verder niet schadelijk voor de auto en welk type/soort jumpstarter kan ik het beste kopen...

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een jumpstarter vanwege een regelmatig lege accu.

Het is uiteraard niet gebruikelijk dan een accu binnen een paar dagen al leeg is. Misschien dat de auto uitsluitend voor korte ritjes wordt ingezet en de accu amper de tijd krijgt voldoende geladen te worden. Anders moet nader onderzoek toch wel iets van een oorzaak kunnen opleveren zoals ergens een lekstroom of een probleem in het laadcircuit.

Wanneer het gebruik misschien in verband gebracht kan worden met dit verschijnsel is een jumpstarter een geschikte noodhulp. De auto stamt niet uit een té risicovolle periode waarbij er een overantwoord hoog risico is op elektronicaschade zoals bij de moderne generatie van nu. Toch wil ik adviseren vóór het gebruik zorvuldig de instructies van de jumpstarter door te lezen om elektronica schade door verkeerd gebruik uit te sluiten.

We beschikken niet over een test maar voor met name een starthulp te geven hoeft u niet de meest uitgebreide jumpstarter aan te schaffen. Voor een Peugeot 206 heeft u aan een jumpstarter met 350 A startcapaciteit méér dan voldoende.