Zijn er sinds 2014 nieuwe ontwikkelingen in de problematiek rond de kleppen van de Mazda 2 bifuel?

Vraag gesteld door YvonneHelena op 24 november 2015

Mij is uit de antwoorden die ik op het forum vond niet duidelijk wat nu de beste aanpak is om hier mee om te gaan. Ik heb de vraag ook aan de ANWB gemaild maar kreeg als antwoord het hier aan een expert te vragen. Bij deze dus.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of er inmiddels recentere berichten zijn over de Bifuel perikelen van de Mazda 2.

Recentere berichten waar u aan refereert hebben ons niet meer bereikt. Misschien dat in voorkomende gevallen er tóch een naar omstandigheden bevredigende oplossing is geboden. Uiteraard is dit platform altijd beschikbaar om nieuwe vragen en reacties te melden. Verder is de verkoop van de Bifuel in de kiem gesmoord door het wegvallen van de subsidie van de overheid. En met de komst van de nieuwe generatie Mazda 2 komt LPG in het woordenboek van Mazda al helemaal niet meer voor.
Wellicht hebben veel berijders er ook voor gekozen LPG te laten verwijderen. Maar misschien dat nuttige aanvullingen alsnog het platform bereiken.***

Reactie van Scooter:

Ik rijd nu sinds 2012 met een Mazda 2 Bifuel. Ruim 90.000 km op de teller. En de kleppen worden nu, ik dacht, voor de 3de keer gesteld. Als ik alle antwoorden op dit forum lees, verwacht ik ook binnenkort een veel duurdere onderhoudsbeurt. Ik denk erover om hem in te ruilen voor een mazda 2 diesel. Graag zou ik nog een redelijke inruilprijs terug krijgen. Kan de ANWB of dit forum nog raad geven of iets anders doen?