Astra nov 2011, 112000 km inruilen?

Vraag gesteld door anne20 op 18 september 2017

auto is toe aan een grote beurt ,remmenrev+versnellingsbakrevisie,kosten van 3500 tot 4000 euro. Inruil 8000 euro. Nieuw met korting 17000 euro. Wat is verstandig om te doen.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of het verstandig is uw Opel Astra in te ruilen op basis van de aanstaande grote beurt en fiks reparatie aan versnellingsbak en remmen.

Ik weet niet exact het type en uitvoering van uw Astra om op zoek te gaan naar wat een redelijke inruilprijs zou moeten zijn. Maar uitgaande van de gemiddelde benzine versie lijkt me een inruil bedrag van 8.000 euro niet onredelijk.

Ik heb sterk de indruk dat hoge reparatiekosten in uw geval slechts beperkt invloed hebben op de inruilwaarde. Zeker wat de versnellingsbak betreft lijkt me dat ook redelijk, omdat de kilometerstand er niet naar is om een kapotte bak te hebben. Het lijkt dat de dealer u bij inruil daar niet (volledig) voor wil laten bloeden. Dus het totale plaatje zoals is aangeboden lijkt me de meest verstandig keuze.

Wanneer u voor het betreffende bedrag de auto tóch wil laten repareren, maakt dat de auto niet per definitie meer waard. En wanneer u de auto vervolgens over twee jaar wegdoet, is het eigenlijk zondegeld geweest. Met name omdat het huidige voorstel alleszins heel redelijk is.