Los geraakte poelie

Vraag gesteld door Ali T op 23 oktober 2017

In januari 2017 zijn de distributie ketting en de injectoren van mijn auto vervangen, op 29 juli 2017 is de moer waarmee de poellie waarover de riem loopt er af gelopen en daarbij de motor zwaar beschadigd, is de garage waar de reparatie is uitgevoerd aansprakelijk.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Afgelopen januari hebt u bij een garage de distributieketting en injectoren van uw auto laten vervangen. Op 29 juli 2017 is de moer waarmee de poelie waarover de riem loopt er afgevallen en de motor is daardoor zwaar beschadigd. U vraagt zich af of de garagist aansprakelijk gesteld kan worden.

Expertise
Onze technische expert geeft aan dat het, gezien de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om een distributieketting te vervangen, goed mogelijk is dat de moer mogelijk niet goed teruggeplaatst is. Echter, met die informatie alleen kunt u de garagist niet aansprakelijk stellen. Het is daarom van belang om een onafhankelijke expertise te laten uitvoeren, teneinde vast te stellen de eerste garagist daadwerkelijk steken heeft laten vallen bij de reparatie van de distributieketting. Mocht u over rechtsbijstand beschikken dan zijn de expertisekosten doorgaans gedekt.

Mocht de expert het vermoeden bevestigen, dan dient u de garagist in de gelegenheid te stellen de schade - op zijn kosten - te herstellen.

Rechtsbijstand
Beschikt u over Wegenwacht Compleet of over een rechtsbijstandverzekering? Schakel dan rechtsbijstand in.

Geschillencommissie Voertuigen
Is de garagist lid van de BOVAG? En beschikt u niet over rechtsbijstand? Leg dan de zaak ter beoordeling voor aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.