Huur auto waarop letten en wat als je niet de auto krijgt die je gereserveerd hebt maar een goedkoper exemplaar waarbij je de dure huur bet.

Vraag gesteld door MPJL op 07 juli 2017

Goedemiddag,

Voor de zomer heb ik voor het eerst een auto gehuurd. Bij verhuurbedrijf Sixt. Kunt u mij advies geven waar ik op moet letten? Nu zag ik ook bij revieuws dat ze vaak een goedkopere auto meegeven omdat de gevraagde auto er niet is terwijl wel de hogere huur ingehouden wordt. Wat kan ik het beste op zo'n moment doen?

Groeten,

Monika

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat een auto huren in het buitenland en vraagt waar u dan op moet letten.

Als u een auto gaat huren zijn er nogal wat aandachtspunten. Op onze website vindt u alle informatie over auto huren in het buitenland.

Hier vindt u ook:

Tips bij ophalen/terugbrengen huurauto

Controleer bij het ophalen en terugbrengen van de huurauto of deze in orde is. Voer, indien mogelijk, samen met de verhuurder de controle uit. Laat de verhuurder op de huurovereenkomst aantekenen in welke staat de auto is ingeleverd. Bij veel verhuurmaatschappijen kan de auto buiten kantooruren, zonder controle, worden ingeleverd. De ANWB raadt dit af. Veel huurders worden bij thuiskomst geconfronteerd met schade aan de huurauto. De schadebedragen zijn dan ineens van de creditcard afgeschreven. Maak gebruik van onze checklist.