aanschaf auto met specifieke wensen

Vraag gesteld door marineke op 20 mei 2016

Op vroeger (super) advies van de ANWB een Daihatsu Cuore aangeschaft. Heel tevreden over alles. Wordt niet meer geleverd, zoek nu vergelijkbaar: Eeenvoudig, goedkoop, zuinig (huidige rijdt nog steeds 1:22), hoge instap, achter stoelen neerklappen super gemakkelijk, veel (laad)ruimte. Wij vervoeren schilderijen en keramisch werk, moet makkelijk in te schuiven zijn, (niet over een balk te tillen). Ik heb de ANWB keuze site bezocht, maar die geeft alleen dure auto's of vraagt dingen waar ik geen verstand van heb, zoals PK's enz.
Verder zou het nu een automaat moeten worden. Wat ik tot nu toe zag (Panda, Susuki, heeft allemaal een "balkje" waar je overheen moet tillen.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een vervangende auto voor uw Daihatsu Cuore.

U meldt dat de Panda en een Suzuki niet voldoet aan de gewenste tildrempel. Wat Suzuki betreft vermoed ik dat u naar de Celerio heeft gekeken en niet de Splash. Deze beschikt juist over een grote achterklep en daardoor loopt deze ook ver door naar onderen, vergelijkbaar als van uw Cuore. Dat biedt juist een lage tildrempel en verder staat deze auto bekend om z'n goede in- en uitstap. Deze auto is echter samen met z'n tweelingbroertje van Opel (Agila) inmiddels niet meer leverbaar. Maar u zou nog een kunnen overwegen een gebruikt exemplaar aan te schaffen van bijvoorbeeld twee jaar oud. En uiteraard is hiervan óók een automaat leverbaar geweest.