Aanbrengen sneeuwkettingen

Vraag gesteld door EIDH op 22 augustus 2018

Wij hebben vorig jaar de Pewag Snox Pro SXP 540 gekocht bij de ANWB winkel. Volgens de sneeuwkettingen configurator en het label op de verpakking moeten deze passen op de banden van de Volvo V50 met bandenmaat 205/50-17. Wij krijgen ze er echter met geen mogelijkheid omheen.

Bijsluiter gelezen natuurlijk en diverse You Tube filmpjes bekeken. Het zou zo makkelijk moeten zijn.

Nog eens op een andere site gekeken, maar ook de Sneeuwkettingenstore.com zegt dat het zou moeten passen.

Bandenmaat nog eens nagekeken. Klopt toch, er staat duidelijk 205/50 R 17 op onze banden.

Maar het lijkt wel of de kettingen te klein zijn? We krijgen ze niet achter de voorband, en als ze er min of meer achter zijn, er niet om heen. Wat doen we toch verkeerd?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het aanbrengen van de sneeuwkettingen lukt niet bij uw Volvo V50.

Alles wijst op de juiste ketting bij de juiste bandenmaat. Er is feitelijk niets mis met de combinatie auto, bandenmaat en kettingspecificaties. Tenzij er een verkeerde ketting in de bewuste doos is terecht gekomen. Maar een andere verklaring kan ik niet bedenken.

Ik adviseer u contact op te nemen met Pewag Nederland. Misschien dat men op afstand kan checken of dit de daadwerkelijke ketting is die in de doos hoort. En misschien herkent men iets in uw verhaal en heeft men misschien een simpele aanwijzing waardoor het wel lukt.

***

Reactie van EIDH:

dank u wel dat zou een hoop verklaren. Ik heb inderdaad gisteren ook naar Pewag geschreven en zal u op de hoogte houden.