Inspecteur zoeken voor carrosserie corrosie

Vraag gesteld door Vadym op 01 mei 2018

Ik heb de roestvorming op de portieren (de auto is net 4 jaar oud). De dealer en Toyota Nederland zeggen dat is geen "corrosie van binnenuit" en daarom geen fabrikaant lakgarantie. Dus wil ik een externe partij te raadplegen.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een partij die de corrosie aan de portieren van uw Toyota kan beoordelen.

De carrosserie garantie wordt kennelijk afgewezen omdat de oorzaak volgens Toyota van buitenaf komt. U zou een expert kunnen inschakelen van Dekra Automotive om dit onafhankelijk te laten beoordelen. Ik adviseer u dat ook met Toyota te bespreken, met meteen de afspraak dat zijn bevindingen bindend zijn voor alle betreffende partijen. Wat kosten betreft zou er afgesproken kunnen worden dat dit op basis van ongelijkheid is. De verliezende partij draait dus voor de expetise kosten op.

Zoals gezegd is het dus slim dit vooraf te bespreken met de dealer. Met name omdat u toch een ander idee heeft over het ontstaan van deze roestschade en dat het eigen belang van Toyota een rol kan spelen in het beoordelen van een dergelijke claim. Misschien beschikt u over een rechtsbijstandsverzekering die u in dit soort situatie óók kunt inschakelen.