stuurbekrachtiging

Vraag gesteld door adrido op 12 oktober 2015

12-10-2015 VW POLO 1,2 TSI 2012/4 KM ca. 22.000
L.S.
Vanmorgen, na ca. 100 m. viel de stuurbekr. uit (midden op de rijbaan). Met veel moeite auto in parkeerhaven. VWmobiliteit gebeld, auto ter plaatse gecontroleerd (gaf storingsmelding) en gestart: storing opgeheven. Onder begeleiding van VWservicewagen naar Auto Muntstad te Zeist, daar is auto volledig gecontroleerd en alles zo goed moeten zijn. Het zou de "stuurpomp" kunnen zijn (reparatie ca. € 1.200 ). Ik heb geweigerd met de auto te rijden, ik heb er geen vertrouwen in. Nu zal er een garagemonteur enige dagen mee rijden met de laptop op de stoel voor controle. Wat verder te doen ?
Ik hoor graag z.s.m.
 

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een defect aan de stuurbekrachtiging van uw Polo.

Uw gebrek aan vertrouwen is begrijpelijk. Het betreft hier een elektrische bekrachtiging die is uitgevallen met een bijna onbestuurbare auto als gevolg. Ik kan me daarom voorstellen dat het vertrouwen op z'n minst hersteld zou kunnen worden wanneer er een duidelijke en concrete oorzaak is gevonden. Wat dat betreft lijkt het mij een goed initiatief dat de dealer met testapparatuur aan boord op zoek gaat naar een duidelijke diagnose.

Overigens heeft de betreffende Polo niet de leeftijd en kilometrage waarbij u een gebrek aan de stuurbekrachtiging hoeft te verwachten. Stel dat de diagnose duidelijk richting de pomp wijst, moet u zeker de mogelijkheid tot coulance met de dealer bespreken.

Misschien moet u nogmaals nadrukkelijk bij de dealer kenbaar maken dat u de auto pas veilig rijdbaar acht, wanneer een duidelijke en zekere oorzaak is gevonden voor deze storing én uiteraard vervolgens duurzaam hersteld.