hoelang doe je gemiddeld met een nieuwe versnelling (automaat)

Vraag gesteld door Bellie29 op 09 november 2016

er is in mijn auto(automaat) een nieuw versnelling gegaan , ik heb er 11.00 km mee gereden ,en heb veel ellende met deze auto gehad ,de officiële dealer heeft er al diversen keren naar gekeken ,uitgelezen enz enz ,maar het probleem blijft.
ik moest een analyse laten maken bij een officiele dealer, en daat kwam een fout naarvoren ,de dealer zei mij ,de fout is eruit,tot ik weer thuis was ,en weer de zelfde ellende begon ,nu staat mijn auto voor de deur en weet ff niet meer wat ik moet doen,kunt u mij een advies geven

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een gebrek een de automaat van uw auto.

Het is me niet duidelijk welke werkzaamheden er aan de automaat hebben plaatsgevonden. Maar kennelijk is het slechts 1.100 km geleden dat de herstelwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. U heeft toch garantie op de reparatie of misschien zelfs de revisie van deze automaat. Ik denk dat u het betreffende bedrijf moet aanspreken over het feit dat u garantie heeft en dat u ondanks de reparatie nog steeds geen deugdelijk werkende automaat heeft. Desnoods stuurt een schriftelijk een ingebrekestelling naar het betreffende bedrijf met daarin een termijn waarbinnen u het gebrek definitief verholpen wilt hebben.

Zie ook het Stappenplan onderhoud en reparatie bij klachten.***

Reactie van Bellie29:


er is in aug 2014 nieuw onderdeel ingegaan: bediening selespeed, kabelboom,massakabel ingegaan
en in oktober 2014 een koppelingsgaffel
er is van af aug 2014 tot begin nov 2016 maar 11.000 km mee gereden
sorry voor de tik fout van de gereden km***

Reactie van Jos van der Drift:

Het gaat hier kennelijk om een Fiat/Alfa/Lancia met een gerobotiseerde automaat, ook wel half- of semi-automaat genoemd. In ieder geval heeft er ruim twee jaar geleden een vervanging plaatsgevonden van vermoedelijk de actuator met bedrading. Zonder diagnose is het lastig om op basis van slechts 11.000 km vast te kunnen stellen dat u van de toen uitgevoerde reparatie een langere levensduur had mogen verwachten.

Het is dus belangrijk te weten wát de oorzaak is van de storing. Kennelijk heeft de dealer na herhaaldelijke pogingen dit nog altijd niet kunnen achterhalen. Misschien is het 'n idee een selespeed specialist in te schakelen voor diagnose. Wanneer uiteindelijk blijkt dat er een relatie is tussen de storing en de gedane werkzaamheden, zou u mogelijk toch nog iets kunnen ondernemen richting de reparateur van twee jaar geleden. Maar zónder diagnose kunt u feitelijk nog niets.***

Reactie van Bellie29:

hartelijk dank voor uw reactie en tijd
ik weet tot nu toe genoeg ,maar laat er niet bij zitten,ik ga verder speuren
nog een fijne dag