aankoop occasion

Vraag gesteld door Linda157 op 17 augustus 2017

Beste meneer / mevrouw,
Ik zag bij de garage een toyota aygo uit 2012. Er staat 84000 km op de teller, het is een 5-deurs en hij heeft airco. De prijs is 5800 euro. Ik denk er over deze aan te schaffen. De prijs e.d. lijkt mij reeel na wat rondgekeken te hebben op internet. Klopt dat?
Daarnaast wil ik graag wat kritische vragen kunnen stellen. Zo dacht ik aan: hoe is ie onderhouden? hoe zit het met de garantie? heeft de auto in het verleden schade gehad?
Heeft u voor mij aanvullende vragen? En wat zijn belangrijke punten om op te letten?
Vriendelijke groeten, Linda

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U staat voor de aankoop van een gebruikte auto. U noemt zelf al de belangrijke punten schadehistorie, onderhoudsgeschiedenis en garantie. Op onze website hebben wij nog een flink aantal tips voor u.

Koopt u de auto met garantie, dan is het soort garantie belangrijk. Niet elke garantie geeft evenveel dekking. Met Bovag-garantie (alleen bij Bovag-aangesloten bedrijven) zit een consument qua voorwaarden en mogelijkheden bij geschillen achteraf in ieder geval goed.

De vraagprijs van de Aygo is voor een exemplaar met gemiddelde uitrusting marktconform volgens de Koerslijst. De uitvoeringen zonder airco komen wat lager uit, de meest luxueuze ietsje hoger.

Let op de zaken waar de koper volgens onze juristen zelf op moet letten, zoals de profieldiepte en staat van de banden, eventuele beschadigingen en gebruikssporen rondom, beschadigingen in de voorruit en het hele interieur.

Een uitgebreide proefrit is ook belangrijk. Ten eerste om na te gaan of de auto u wel bevalt. Gebruikte auto's kunnen exemplarisch ook erg van elkaar verschillen. Ook eventuele trillingen en bijgeluiden die niet in de auto horen kunt u tijdens de proefrit opmerken en melden bij de verkoper.