Snelheidsmeter slingert na 90 km/h

Vraag gesteld door subway op 04 mei 2018

Goedemiddag,

Als ik harder dan 90 km/h (voorbij de helft van de snelheidsmeter) ga met mijn Hyundai H200 kampeerauto en daarna (bijv. de snelweg afrijden) weer langzamer rijd, dan slingert de snelheidsmeter. Ik kan dan dus niet zo goed zien hoe hard ik rijd, want het aanwijzertje gaat omhoog en naar beneden tussen een range van 30 en 90 km/h. Als de auto weer een tijdje stil staat gaat het weer goed, totdat hij weer harder dan 90 km/h gaat. Is dit makkelijk te verhelpen? Moet dit bij een garage? Zo ja, wat zou dit ongeveer kosten?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Hyundai H200 heeft een slingerende snelheidsmeter.

Ik weet niet welke generatie H200 en wat de betreffende constructie is voor de snelheidsaanduiding. Mijn aandacht zou als eerste moeten gaan naar de snelheidssensor op de versnellingsbak die deels mechanisch is. Misschien zit er speling op het asje of is er sprake van een slechte stekker verbinding. Ik herken dit niet als een overduidelijk H200 kwaal.

Of u dat zelf kunt kan ik niet inschatten. Een snelle blijk bij de garage is relatief een kleine moeite. Misschien dat het euvel snel gevonden is en weet u meteen wat de kosten zijn.