Duur advies

Vraag gesteld door rfdeboer op 17 maart 2018

Elke keer verbaas ik mij over de reclame hoeveelheid in de ANWB nieuwsbrief. Nu ook weer betreffende de zomerbanden test.

Continental premium contact 5 op de derde plaats . Mooi dacht ik niet slecht net gekocht dus redelijk goede band gezien de test.
Dan kijk ik bij advies prijs en zie ik tot mijn verbazing, ca 100 euro, en de button om gelijk te bestellen bij KWiK FIT
Ik weet uit ervaring dat hier natuurlijk nog de kosten voor montage, balanceren en afvoeren oude band bijkomen (15 a 20 euro).

Ik ervaar dit als ANWB lid als erg vervelend daar ik zelf deze banden via bandenmarkt heb aangeschaft voor € 68,95.
Je kan ze laten bezorgen bij een aangesloten garage in de buurt voor montage en balanceren €12,50

Het scheelt bij vier banden maar liefst "ca" € 124,- toch een behoorlijk bedrag, 30 % minder.

De ANWB zou toch voor zijn leden het beste (voordeligste) moeten willen uitzoeken/adviseren ??

vr. gr. Rene'

Antwoord van Menno

ANWB Expert

Bandenprijzen zijn afhankelijk van de (exacte) bandenmaat snelheidscodering en loadindex. De door u bedoelde Continental PremiumContact 5 hebben wij getest in de bandenmaat 205/55 R 16 91 V. In de testtabel vindt u een prijsindicatie, in dit geval 100 euro. Zoals onder de tabel staat betreft het hier een gemiddelde prijs inclusief monteren, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw.

Bij een gemiddelde prijs is het mogelijk duurdere en goedkopere aanbieders te vinden. Goedkopere aanbieders zijn vaak de internetproviders die de banden naar uw huisadres of naar een garage van uw keuze sturen en waarbij u dan online betaald.

Als ledenvoordeel actie is er gekozen voor een samenwerking met Kwik Fit. Daarbij kunt u de banden bestellen en in een Kwik Fit filiaal laten monteren. Als u de link achter de knop volgt zult u zien dat u dan in dit voorbeeld 390,44 euro betaald voor 4 banden. Iets goedkoper dus dan het gemiddelde.

U bent in uw situatie met 82,45 euro per band veel voordeliger uit geweest maar wij denken dat u een iets andere bandenmaat, snelheidscode of loadindex heeft. Voor het berekenen van de gemiddelde bandenprijs tbv de prijsindicatie hebben we uiteraard ook bandenmarkt geraadpleegd. De (exact) door ons geteste band kost daar 71,60 euro. Als gemiddelde voor monteren, balanceren, ventiel en verwijderingsbijdrage hanteren wij 21,50 zodat we daarmee op 93,10 per band komen. Iets voordeliger dan het gemiddelde dus.