autoband kopen

Vraag gesteld door TROTS op 19 januari 2018

Ik zoek een zomerband maat 165-70-R13. Maar wil de beste band met beste label. Op de site kom ik op goodyear efficientgroup compact met C en B en 68DB en Dunlop street response 2 met eveneens C en B en 68db. Een expert zou mij kunnen helpen de beste keus te maken hoop ik.
Daarnaast vraag ik of er nog meer keuzen zijn met een hogere label?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de de beste keus tussen de twee genoemde bandenmerken.

Sinds 1 november 2012 moeten alle in de EU verkochte personenautobanden voorzien zijn van een sticker met daarop het zogenaamde bandenlabel. Op het bandenlabel staat de rolweerstand aangegeven, ingedeeld in een categorie met een letter. Verder staat er ook informatie over de remweg op nat wegdek (eveneens weergegeven met een letter en ingedeeld in een categorie) en over de geluidsproductie van de band. De opgave van de informatie op het label komt overigens van de bandenfabrikant zelf. In de praktijk kunnen de resultaten nog weleens afwijken.

Helaas is de genoemde bandenmaat voor een uitgebreide ANWB bandentest nog niet in aanmerking gekomen. Het is dus moeilijk om een onderscheid te maken zonder de onderlinge testresultaten met elkaar te kunnen vergelijken. Gezien ook de onderlinge band tussen de twee merken én de gelijke resultaten op het bandenlabel, denk ik dat misschien hooguit de prijs een relevant verschil zou kunnen zijn.