rechten na koop van een auto.

Vraag gesteld door pech auto op 24 juli 2018

Hallo.
Wij hebben een volvo 945 gekocht een 4 weken geleden. Nou is het zodat die auto al twee keer rij klaar is gemaakt en nu moet hij voor de derde keer terug. Dit keer krijg ik ook geen leenauto. dat vindt ik erg vreemd. Wat zijn mijn rechten hierin? Want ik heb nu helemaal niks van vervoer.
alvast bedankt.
Vriendelijke groet. B.Philippo

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft vier weken geleden een auto gekocht. Deze is nu al voor de derde keer terug bij de garage. U vraagt of u recht heeft op een leenauto.

Wat vervelend dat u nu al zo vaak terug moet naar de garage. Als u de auto heeft gekocht met BOVAG garantie dan moet de ondernemer op passende wijze in uw vervoersbehoefte voorzien. Passende wijze betekent niet dat u recht heeft op gratis vervoer. Het kan bijvoorbeeld ook betekenen dat hij tegen gereduceerd (huur)tarief een auto inzet, of zelfs een leenfiets. De huurauto kan een eenvoudiger auto zijn dat u zelf heeft.

Heeft u zonder BOVAG garantie gekocht, dan is het wel zo klantvriendelijk als u een oplossing voor uw vervoersprobleem wordt geboden. U kunt dit dan echter niet afdwingen. Dat kan pas als de garage juridisch gezien in gebreke is. Hoe u de garage in gebreke kunt stellen leest u in onze informatie over klachten na aankoop op onze website.