Keuze nieuwe auto

Vraag gesteld door Frank van Ooijen op 01 december 2017

Mijn Toyota prius uit 2009 is onlangs totall los gereden en ik heb er in totaal 2 maanden van mogen genieten. Nu heb ik een leenauto (Kia Rio uit 2015) en ik moet bekennen dat deze auto ook niet verkeerd rijd. Ik zit nu in dubio: of weer gaan voor een Prius 3 wetende dat hier weinig tot niets aan kapot zal gaan maar ook wel een beetje bedaagd rijdt of gaan voor een wat nieuwere auto uit het B-segment. Ik zoek een auto waar ik lang mee wil doen (8-10) jaar en ben concreet op zoek naar een aantal meningen en een aantal invalshoeken.

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft noodgedwongen maar kort in uw Toyota Prius kunnen rijden. De kleinere leenauto die u nu rijdt bevalt goed. Dat brengt u aan het twijfelen.

Er zijn leuke B-segmenters die betrouwbaar zijn en fijne rij-eigenschappen hebben. Ik noem bijvoorbeeld ook de Mazda 2, Ford Fiesta en Suzuki Swift. De Prius omschrijft u als "een beetje bedaagd".

Dat is natuurlijk persoonlijk, een ander zou dat comfortabel of rustig, niet-vermoeiend kunnen noemen. Het geeft een beetje een idee wat u zoekt. De Prius staat bekend om zijn betrouwbaarheid, maar een andere, jongere en kleinere auto (op dat punt bij voorkeur Aziaat) hoeft niet onder te doen voor de Prius. Het zou geen reden zijn om zo'n auto te laten staan.