Reserve wiel Qashai 2013 16 connection

Vraag gesteld door Jos Nissan op 02 juni 2017

U vraagt wat de velgmaat is van uw Nissan Qashqai. Dat is 5x114,3 (steekmaat), 40 (naafgat) en 66.1 (ET waarde). Verder is natuurlijk de velgdiameter van belang. Ik begrijp in uw geval 18''. Ook dat staat in de velg geslagen. Meestal ergens rond de naaf of achter de naafdop. Maar het kan soms lastig te vinden zijn. Maar de velgspecificaties van de Quasqai zijn allemaal het zelfde, behalve 'n paar varianten is velgdiameter. Dus een Qashqai velg is wat steek, ET-waarde en naafgat afmetingen altijd hetzelfde. Ik zou wel altijd kiezen voor dezelfde velgdiamter dus 18''. Met name om op een as geen ongelijke velgdiameter te hebben. Ik heb eerder wat gevraagd met bovenstaand antw van U Mijn volgende vraag is: Ik kan een winterbandenset kopen met de juiste velgmaat maar met de volgende bandenmaat 215x65x 16 Kan ik 1 x wiel als nood/ reserve band tijdelijk gebruiken. mvg

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt op basis van uw eerder gestelde vraag en ontvangen antwoord of de bandenmaat 215x65x16 als noodwiel gebruikt kan worden.

Wanneer de huidige maat 215x55x18 is, is de totale afrolomtrek nagenoeg gelijk en kunt u dat wiel prima inzetten als noodwiel.