Wat is een reeele gebruiksvergoeding voor een auto als je de verkoop na 3 mnd ivm teruggedraaide km stand ongedaan wil maken?

Vraag gesteld door Zilvia op 24 januari 2015

Eind okt auto gekocht bij een garage met km stand 64000 km. Na 3 mnd ivm een reparatie bij dealer geweest die constateerde dat de km stand in jan 2014 147000 km bedroeg. Dus duidelijk teruggedraaid. Advies terug naar verkoper om koop nietig te verklaren. Garage is bereid de auto terug te nemen maar vraagt een gebruiksvergoeding omdat ik er 3 mnd mee heb gereden. Hij wil mij daardoor 2000 euro minder terugbetalen. Ik vind dit bedrag te hoog. Wat is een reeele gebruiksvergoeding?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De gebruiksvergoeding is afhankelijk van verschillende factoren. Voor een indicatie kun u op de website het programma Autokosten raadplegen. Het programma vraagt van u een aantal gegevens en laat uiteindelijk een kilometerprijs zien. U kunt daar de vaste en variabele afschrijving uithalen en dat vermenigvuldigen met de door u gereden kilometers. Zo komt u op een redelijk betrouwbare indicatie.

http://www.anwb.nl/auto/autokosten?ref=menu#stap1