Radio/navigate defect na vervanging accu in Ford Focus Limited Edition (2010)

Vraag gesteld door Dell op 10 april 2017

Hartelijk dank voor uw uitleg omtrent mijn vraag over Radio/Navigatie defect na vervanging accu. Ik heb hier toch nog even een vraag over. In eerste instantie werd uitgegaan van een andere radio, vandaar het hoge bedrag van € 540.00 ex. BTW. Als ik €250.00 zou betalen, zouden zij de rest voor hun rekening nemen. Hier ben ik onder voorbehoud mee akkoord gegaan en dat is mij ook per mail bevestigd door Ford. Tussen dubbele haakjes hun mail. ((Geachte heer v Tuin, Indien er voldoende bewijs aanwezig is dat wij volledig aansprakelijk zijn voor de ontstane schade zullen wij zoals mondeling ook al is aangegeven u de € 250.00 crediteren. Op zich denk ik vanzelfsprekend maar dit bewijs graag schriftelijk. Met vriendelijke groet Henk Georg )) Nu blijkt echter mijn radio te zijn gerepareerd, dus hoe kunnen zij nu van tevoren weten hou hoog het reparatiebedrag zou worden en waarom heb ik geen inzicht gekregen in deze kosten. Het is toch vreemd, dat ik € 250.00 betaal, terwijl ik niet weet wat er gerepareerd is. Zou het zin hebben om hier de geschillencommissie voertuigen voor in te schakelen?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U heeft een aanvullende vraag. Er zou in beginsel een andere radio geplaatst worden waarvoor u de helft van de kosten zou dragen. Vervolgens is uw eigen radio gerepareerd met behoud van de afspraak over de verdeling van de kosten.

U hebt recht op het krijgen van inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden. Indien u geen degelijk inzicht geboden krijgt kunt u ervoor kiezen om het geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie Voertuigen. Daarvoor dient de garagist wel aangesloten te zijn bij de BOVAG of direct bij de Geschillencommissie.