na nieuwe verstuivers trekt auto niet door.

Vraag gesteld door frenske op 08 maart 2016

Betreft Corolla Verso 2.0D4D (79-GGF-8, BJ sept.2004).
Na motormanagement-meldingen over fout in brandstofsysteem bleken alle verstuivers lek. Nieuwe verstuivers er in (kosten ong. €2000,-). Nu na ong. 1700km inrijden terkt de auto nog steeds niet door. Garagehouder zegt dat computer zelflerend is en eea bij zou stellen....mooi niet dus.
Wat kan er nog aan de hand zijn?? Afstelling/timing inspuiting??.... (wederom)EGR-klep??....??

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

In uw Toyota zijn nieuwe verstuivers gemonteerd maar de prestaties zijn - nog steeds - niet goed. Was die klacht er ook al voor de reparatie? Er kan namelijk meer aan de hand zijn dan alleen lekke verstuivers. Tijd voor een diagnose, want er is nog iets niet goed, en ik kan vanaf hier niet zeggen wat er aan mankeert. Het kunnen veel dingen zijn, mogelijk ook als gevolg van de lekkende verstuivers.

Het lijkt erop dat uw garagehouder de boot een beetje afhoudt gezien de opmerking dat het vanzelf goed komt, en niet staat te springen om op onderzoek uit te gaan. U kunt ze vragen om de auto nog eens te onderzoeken, ze hebben er tenslotte aan gewerkt. Anders is een diagnose specialist (GMTO) of dieselspecialist (bijvoorbeeld Buchli Harderwijk) het aangewezen punt.