Mijn auto is naar de garage geweest. voor reparatie ik heb totaal 470 Euro betaald, maar mijn auto staat alweer met de zelfde pech.

Vraag gesteld door Marcelino op 14 november 2016

Wat moet ik nu doen? Garage heeft niks te verliezen ik ben mij geld kwijt.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw auto is ondanks de betaalde reparatiekosten nog altijd niet gerepareerd.

U bericht dat het gebrek waar de reparatie op gericht was niets heeft geholpen. Het gebrek is altijd nog aanwezig. Uiteraard moet u weer terug naar het verantwoordelijke bedrijf en melden dat de gestelde diagnose en uitgevoerde werkzaamheden niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Uiteindelijk zal de garage tóch opnieuw de gelegenheid moeten krijgen wel tot de juiste diagnose te komen. De kosten die uiteindelijk wel het gewenste resultaat opleveren zullen op basis van de eerste rekening aangepast moeten worden. Het gaat dan vooral om die kosten die aantoonbaar onterecht in rekening zijn gebracht. Bijvoorbeeld een onderdeel die achteraf toch niet defect blijkt te zijn.

Dit blijven altijd lastige conflicten. Het ene bedrijf gaat er soepeler en coulanter mee om dan de ander. Wanneer het niet gaat zoals wenselijk is, zou u het Stappenplan onderhoud en reparatie kunnen volgen voor de formele weg in dit soort conflicten.