Marktwaarde dieselauto's

Vraag gesteld door qup op 15 februari 2018

Ik wil mijn diesel (tucson) inruilen. Ik krijg daarbij een bod op foto's en omschrijving, dat 25 % lager ligt dan de ANWB koerslijst. Reden: "op dit moment liggen de waardes van diesel auto's onder druk." Ik vind dat verschil van 25 % met deze motivatie nogal groot. Hoe zit dat met uw koerslijst, die houdt toch ook rekening met vraag en aanbod van diesels?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uit uw vraag maak ik op dat u uw auto online heeft aangeboden en een bod heeft gekregen.

De waardes in de ANWB Koerslijst zijn afhankelijk van de transactie. Gaat het om een inruil, particuliere verkoop of een bod van een bedrijf dat auto's inkoopt? Bent u in de koerslijst uitgegaan van de juiste transactiesoort?

Uiteraard is in de koerslijst rekening gehouden met de dalende prijzen van dieselauto's. Het verschil tussen het bod en het bedrag in de koerslijst vinden wij wel een interessant gegeven. We zouden dat graag nader willen uitzoeken. Zou u de details van de auto willen mailen naar experts@anwb.nl en van wie u het bod heeft gekregen? Het gaat dan niet om naam en toenaam maar om de soort koper, dus particulier, autobedrijf inruil, of inkoop door veiling, opkoper, handel.