Golf 6 2012 DSG

Vraag gesteld door Rob Jorissen op 12 augustus 2015

Mijn DSG automaat is nu voor de 3de keer gerepareerd in de laatste 1,5 jaar. Mijn garage wil geen werkplaats geschiedenis log aan mij geven, volgens de garage mag dat niet van VW omdat alles onder garantie is gerepareerd. Wat er precies is gerepareerd is misschien wel mondeling verteld maar zegt me eigenlijk niets. Is dat normaal dat ik daar geen recht op heb?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het is eigenlijk wel gebruikelijk om óók na garantie werkzaamheden een afschrift te krijgen van de uitgevoerde handelingen en vervangen onderdelen. Van een formele verplichting kan ik echter niets terug vinden. Maar met het oog op service of klantvriendelijk handelen kan het voor u ook nuttig zijn wanneer u op papier heeft staan welke handelingen zijn uitgevoerd. Al is het alleen maar om het bijhouden van het onderhoudsverleden. In geval van een geschil kan het zijn dat een bedrijf wél deze informatie moet afstaan.
U zou wel kunnen proberen om nogmaals een verzoek per mail te doen. Met name ook om via deze manier concrete uitspraken te krijgen met óók de motivatie waarom u die informatie niet krijgt. Via de mail wordt een uitspraak ineens een stuk concreter en formeler en kan het zijn de dealer zich daar niet meer aan durft te wagen. Een zelfde mail richting de klantenservice van de importeur kan misschien ook helpen. Hopelijk werkt dat wel om openheid van zaken te krijgen.