Dacia-Duster-Diesel 2014, Kilometerteller Fout

Vraag gesteld door Zorba op 30 november 2018

Ik kocht m met 23500km in 2017. Vanaf t begin foute km-teller. Na 1 week telde 1 km voor 2, dus 100 werd 200km. Na enkele weken stond de teller weer normaal en ging ie van 40000 naar 30000. Dat duurde even en daarna telde ie alles weer dubbel. Plots viel de hele teller weg en stond er alleen de tijd. Dan alleen de oliebeurt. Dan weer dubbel tellen en dan weer gewoon. De oliebeurt klopt nooit. Raar is dat als ie weer normaal telt, de km-teller precies weet op hoeveel ik nu sta. De juiste stand geeft ie dan toch precies aan.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Dacia Duster heeft een merkwaardige storing aan de kilometerteller.

De Duster heeft een zeer betrouwbare reputatie en is dit zeker geen herkenbaar gebrek. Wat de oorzaak betreft heb ik hier helaas geen verlossend antwoord op. Het lijkt er op dat de juiste tellerstand wel in het geheugen wordt opgeslagen en weer verschijnt op het moment dat de teller weer 'normaal' doet.

Maar waar het dan fout gaat zou écht een wilde gok zijn waar ik me niet aan wil wagen. Dit is echt een zoekplaatje voor de dealer of evetueel een diagnose specialist. Ik ben wel benieuwd naar de uiteindelijke uitslag en is wellicht ook nuttig voor lotgenoten. Maar dat zullen er niet veel zijn denk ik.