Remmen klapperen na 4 weken stilstand

Vraag gesteld door Nijlpaard op 03 mei 2018

Na 4 weken stilstand klapperen de remmen enorm. Dealer zegt dat schijf en blokken aan elkaar zijn geplakt en alle schijven en blokken moeten worden vervangen. De auto BMW 320 heeft nog garantie maar de dealer vind dit niet onder garantie vallen. Verbaast mij want je auto moet toch tijdens vakantie gewoon even stil kunnen staan.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een klacht over de remmen van uw BMW.

De verklaring voor dit verschijnsel volgens de dealer valt wel te billijken. Wanneer een auto langdurig stilstaat in weer en wind, zie je al snel dat remschijven aanslaan en kunnen er best gevolgen zijn wanneer je na een periode van stilstand weer gaat rijden. In verre weg de meeste gevallen is er géén probleem of slechts van tijdelijke aard.

De afwijzing heeft vermoedelijk te maken met invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld ook de weersomstandigheden i.c.m het wat langer dan gemiddeld stilstaan van de auto. Ik vermoed dat dit de kapstok is. Dan blijft de vraag of een termijn van 4 weken zonder problemen wel overbrugbaar moet zijn. Dat is wat mij betreft feitelijk de discussie waarbij ik zelf ook 'n beetje op twee gedachten hink.

Wanneer de dealer blijft bij de afweizing en ook geen ander acceptabel alternatief aanbiedt, zou u kunnen overwegen dit voor te leggen aan de Geschillencommissie. Uiteraard kan de garage dit gebrek herstellen en bij betaling onder protest zoals ook door u vermeld op de factuur, kán het gelijk met terugwerkende kracht uw kant opvallen wanneer de Geschillencommissie dat ook van mening is. Dat is misschien het overwegen waard.

Zie ook het Stappenplan klachten na aankoop.