Is een Duits milieu vignet ook inzetbaar in Frankrijk?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 05 oktober 2018

Is een Duits mileu vignet ook inzetbaar in Frankrijk? Als ik voor ieder land een andere milieusticker moet hebben dan wordt het wel een volle voorruit.

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

In bovenstaand filmpje wordt gesproken over de périphérique die niet onder de milieuzone in Parijs zou vallen.

Echter deze informatie is achterhaald. De tijdelijke en permanente zones in Parijs zijn met ingang van 1 juli 2019 vervangen door één grote lage-emissiezone.

Kijk voor de meest up to date informatie in onze Landeninformatie Frankrijk/milieuzones.

U vraagt of het Duitse milieusticker ook geldig is in Frankrijk.

De Duitse milieusticker is alleen geldig in Duitsland. Afhankelijk van hoe vervuilend uw auto is krijgt u een rode, gele of groene sticker.

In Frankrijk geldt een ander milieustickersysteem. Daar kennen ze 6 verschillende categorieën; 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. De groene sticker is voor de schoonste voertuigen (elektrisch of op waterstof), voor deze voertuigen gelden er geen beperkende milieumaatregelen. In Frankrijk heeft u dus een andere sticker nodig dan in Duitsland.

Gaat u nog naar andere landen op vakantie, kijk dan van te voren in onze landeninformatie of u nog andere milieustickers of bijvoorbeeld tolvignetten van te voren aan moet schaffen.