Boete Duitsland busgeldbescheid

Vraag gesteld door Helahola op 09 mei 2018

Ik heb een boete gekregen in Duitsland. Ik reed op de A61 127 km en had een afstand van 17m. 3/10 tachowaarde. En nu is mijn boete totaal 348.50 klopt dat?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft vanuit Duitsland een boete ontvangen voor te weinig afstand houden. U vraagt of deze boete juist is.

Het door u genoemde bedrag kan goed kloppen. Voor te weinig afstand houden wordt veel beboet in Duitsland. Het uitgangspunt is dat u ongeveer de helft van de gereden kilometers in meters afstand zou moeten houden. Dus bij een afstand van 120 km per uur zo´n 60 meter afstand. Dit is nodig om uw voertuig met die snelheid op tijd tot stilstand te kunnen brengen.

De hoogte van de boete wordt bepaald door onder meer de snelheid en de gemeten afstand en is dus variabel.

Meer informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.***

Reactie van Helahola:

Maar u kan niet zeggen dat dit het bedrag is? Als ik op jullie site kijk kost het veel minder. Heeft u niet wat meer informatie? Of kan ik iemand bellen erover? Want is het nu wel of niet verstandig om bezwaar te maken?
Hoor het graag!***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Het bedrag is geen standaardbedrag, maar wordt bepaald door de omstandigheden van de overtreding. Ik kan u dus geen bedrag noemen. De bedragen op onze website zijn de miminale bedragen.

Bezwaar maken heeft zin als u kunt aantonen dat u deze overtreding niet heeft begaan. U kunt geen bezwaar maken tegen de hoogte van de overtreding zelf.