Ik ga met een leeg aanhangertje 134x114x45cm de snelweg op. ben bang dat karretje gaat "springen" Zandzakken er in? Banden beetje leger?

Vraag gesteld door dakgoot op 14 augustus 2018

Naar zuid europa over de snelweg met een klein 134x114x35 cm leeg aanhangertje (een as) zonder deksel. Karretje kan 500 kilo hebben .
Ik en bang dat het karretje gaat springen etc. Moet ik de kar verzwaren of miet. Zal ik wat lucht uit de banden laten lopen ( of is dat slecht voor de banden?) . Of kan ik er gewoon mee rijden ? Dank voor uw advies PetercPaul Tobi, lid 118 727 443.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat met een klein, leeg, aanhangertje met één as naar zuid Europa maar bent bang dat het aanhangertje gaat springen.

U kunt natuurlijk even proefrijden met het lege aanhangertje om te kijken hoe hij zich gedraagt op de snelweg. In basis zou het fijn zijn om ongeveer 40 kg kogeldruk te hebben dus daarna kunt u het aanhangertje beladen tot u ongeveer 40 kg kogeldruk heeft en nogmaals proefrijden om het verschil te voelen.

Ik zou wel proberen het aanhangertje te beladen met spullen die toch al mee gaan in plaats van zand.

De banden moeten zeker op de juiste spanning. Ik begrijp uit uw vraag dat u niet veel met dit aanhangertje rijdt. Uitgebreide controle van de banden aan zowel binnen als buitenzijde voor vertrek is wel aan te raden.