Schade auto

Vraag gesteld door Timmerfiets op 02 mei 2018

Beste heer/ mevrouw
Ik ben sinds zes weken een nieuwe auto en er lichte schade ontstaan door onbekenden+/- 300 euro kan ik dit laten repareren zonder dat mijn premie aangepast word

Groeten
Jan Geene

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de gevolgen voor uw verzekeringspremie bij schade toegedaan door anderen.

Misschien heeft u al heel veel schadevrije jaren opgebouwd en dat u wél in bonus/malus zakt maar dat de hoogte van de premie beschermd is. Ik kan dat niet inschatten. Dat moet u informeren bij de verzekeraar die de info heeft over uw polis en de geregistreerde schadevrije jaren.

Een tweede optie is het waarborgfonds. Wanneer de schade door een onbekend voertuig is veroorzaakt en u hebt getuigen die kunnen verklaren dat de auto zónder schade was, zou u dat misschien kunnen claimen. Zie Doe de schade zonder dader check.

U zou de schade uiteraard ook uit eigen portemonnee kunnen betalen wanneer claimen via de verzekeraar dit financieel té veel gevolgen heeft voor de hoogte van uw verzekeringspremie. Uw verzekeraar kan uiteraard de toekomstige premie berekenen wanneer u géén premiebescherming heeft en de bonus/malus gevolgen aangeven.