Waarom staat de Volvo V60 D6 hybride niet in de koerslijst?

Vraag gesteld door D6 op 15 november 2017

De Volvo V60 D6 is toch een normaal - zeer veel - verhandelde auto, waarom kan ANWB hiervan geen adviesprijzen geven? Is ANWB bang voor hybride?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Koerslijst.

Ik weet niet wat het betreffende bouwjaar is van deze Volvo maar hybrids komen weldegelijk voor in de Koerslijst. Die worden zeker niet geweerd. Ik heb het met een fictieve V60 D6 hybrid gecheckt.
Misschien kunt u wat meer details geven over de auto om te kijken of er een fout in onze database zit.***

Reactie van D6:

Bouwjaar is december 2012. Pas vanaf midden 2013 krijg je geen D6 in beeld. Dat is de oorzaak. Mijn auto bestaat echt, is bouwjaar 2012, maar niet in de lijst. Ook op kenteken geen data. Vreemd, is toch bekend bij RVW.***

Reactie van Jos van der Drift:

Dank u. Ik ga hier verder mee. Een antwoord volgt spoedig.***

Reactie van Jos van der Drift:

Wij hebben het gechekt. Onze database wordt gevoed door de officiele prijslijsten van Volvo. Daarin vinden we deze D6 pas vanaf mei 2013. Incidenteel komen wij net als in uw geval vroegere exemplaren op de gebruikte markt.

We ontkennen zeker niet dat uw auto betstaat maar is de levering volgens de prijslijst vanaf mei 2013 geweest. Soms kan buitenlandse import een reden zijn of een vroege demo. Maar dat is dus de reden dat de Koerslijst 'm niet in beeld krijgt.