Nieuwe distributieriem knapt. Wat kan ik doen

Vraag gesteld door knelpunt op 28 februari 2017

Onze auto is voor apk, beurt en vervanging distributieriem bij de garage. Bij het ophalen vertelt de monteur dat de nieuwe distributieriem tijdens een testrit is geknapt. Zij herstellen de schade. Volgens mij heeft de motor nu zo'n knal gehad dat er blijvende schade binnen in de motor is aangericht. Kan iemand mij adviseren hoe ik hier mee om kan gaan? Heeft iemand hier ervaring mee?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bericht over een geknapte distributieriem tijdens de proefrit, direct na de vervanging.

De garage erkent terecht hun fout en is kosteloos herstel uiteraard meer dan logisch. Er kan inderdaad best sprake zijn van een behoorlijke motorschade. Ik begrijp uw zorg over met name de mate van herstel. U kunt echter niet méér eisen dan een goed, volledig en duurzaam herstel.

Verder het advies de melding van het voorval en de specificaties van de uitgevoerde werkzaamheden op papier te krijgen. U moet in ieder geval iets op papier hebben wanneer blijkt dat er in een later stadium toch sprake is van een verborgen gebrek of een onvakkundig of onvolledige reparatie. Maak óók op papier afspraken over garantie naar aanleiding van deze ontstane motorschade.