Hoe weet ik of de 2e hands auto die ik wil kopen goed is?

Vraag gesteld door Lidwine op 07 november 2016

Mijn dochter wil een 2e hands bedrijfswagen kopen, maar heeft helaas niet heel veel geld. We hebben verschillende auto's gezien die goed lijken, maar we hebben beiden geen verstand van auto's en kennen ook niemand die ons kan adviseren. De aanbieder is een bedrijf dat tegen betaling enige garantie aanbiedt. 3. SERVICE PAKKET 3 € 450,- - Nieuwe APK keuring.
- Grote onderhoudsbeurt
- Olie verversen, filter (interieur,- diesel,- olie en luchtfilter) vervangen.
- Remmen worden gereinigd en gecontroleerd.
- De auto word volledig gecontroleerd.
- 3 Maanden garantie op motor, versnellingsbak en draaiende delen.
Mijn vraag is, kun je dit vertrouwen of kunnen we toch beter naar een Bovag bedrijf gaan? De auto kost rond de 5000 euro.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of aankoop bij een niet Bovag bedrijf met 3 maanden garantie op draaiendgedeelte van motor en bak verantwoord is.

Voor aankoop van een auto met dergelijke garantie kunt u de auto beter laten keuren door een onafhankelijke instantie als Dekra of MijnAutocoach. De staat van de auto is dan omschreven door een onafhankelijke partij.

Als u bij een Bovag bedrijf koopt heeft u boven de € 4.500,- 6 maanden Bovag garantie en bij een eventueel geschil de mogelijkheid om het geschil voor te leggen aan de geschillencommissie voertuigen.