auto doet vreemd na reparatie

Vraag gesteld door shanon op 31 augustus 2018

ongeveer 1,5 maand geleden heb ik mijn auto bij de garage gebracht er werden verbrande kleppen geconstateerd i. v. m. te hard doortrappen in duitsland.

die zijn vervangen incl koppacking maar sindsdien heeft mijn auto heel veel moeite om harder dan 100 km per uur te rijden, dan gaat hij weerstand geven of zelfs schokken, daar blijft hij dan ook soms in hangen dat als ik dan daarna op een 50 weg rij hij ook ineens zo'n schok geeft terwijl ik mijn gaspendaal gewoon continue indruk.

zodra ik mijn gaspedaal loslaat voel ik ook al meteen veel weerstand waardoor mijn auto snel vaart mindert en echt moeite moet doen om door die weerstand heen weer snelheid te maken.... (zou dit te maken kunnen hebben met mijn abs lampje die ook gaat branden zodra ik wegrij?) al kan ik me niet herinneren dat hij dit voor die vervanging van mijn kleppen ook al deed, toen brandde het abslampje ook al.

sinds de vervanging van mijn kleppen en kopacking verbruikt mijn auto veel olie op lange afstanden (snelweg) of doet het oliepeil soms heel vreemd dat hij savonds voor een ritje terwijl hij al een tijd heeft stilgestaan net boven minimum aangeeft op mijn peilstok en ik de volgende ochtend weer meet dat hij ineens op max staat en later na een rit van rotterdam naar amsterdam blijkt dat dat dus helemaal niet klopte want toen stond hij net onder de min toen ik net voor de terugrit savonds weer meette.

ook merk ik dat mijn auto ineens niet meer zuinig rijdt als het gaat om brandstofverbruik soms daalt de meter ineens heel hard terwijl dat niet te herleiden is aan de gereden afstand en heeft soms ook momenten dat hij weer iets terug omhoog gaat, kan dit allemaal verband houden met die reparatie of zullen er ook andere nieuwe slijtagepunten/ reparaties aan te pas moeten komen vanwege een hoge kilometerstand of verouderende auto? deze auto is nu 14 jaar oud, maar een vriendin heeft ook zo'n oude auto en die presteerd nog veel beter.... kmstand is: 234261

bedankt alvast

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw auto heeft nieuwe kleppen en een nieuwe koppakking gekregen en sindsdien zijn er klachten over de prestaties, het verbruik, schokken. ook lijkt het alsof de motor 'zwaarder draait' omdat bij gas loslaten de auto sneller vaart mindert.

Als uw auto na een reparatie zulke klachten vertoont is dat uiteraard reden om u te melden bij de garage. Het is aannemelijk dat de reparatie niet goed is uitgevoerd als de auto meteen na de reparatie nog niet naar behoren heeft gefunctioneerd.

Als de garage aangesloten is bij de Bovag heeft u recht op zes maanden garantie op de reparatie. Is de garage niet aangesloten bij de Bovag dan kunt u zich beroepen non-conformiteit. U kunt gebruik maken van ons Stappenplan Onderhoud en Reparatie.