Toyota Corolla 1.6 met automaat van 2005 en 68000 km wel/niet inruilen?

Vraag gesteld door Agatha Juliana op 05 december 2016

We hebben i.p.v. een Avento 385 nu een (zwaardere) Elddis 345 caravan. Het trekken geeft in Nederland tot nog toe geen problemen! Kan de automaat in de toekomst problemen geven?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de prestaties als caravantrekker van uw Toyota Corolla. Het gewicht van uw nieuwe caravan kan ik niet nagaan omdat u de serie (modelnaam) en het modeljaar niet opgeeft.
De auto kan ik wel als uitgangspunt nemen, en daarvoor adviseren wij omwille van de stabiliteit een caravan die beladen niet méér weegt dan 1150 kg.

De prestaties zijn niet florissant. Op de vlakke weg is prima met het verkeer mee te komen, maar verwacht geen wonderen bij invoegen, inhalen en op hellingen.
De automaat zal de motor in die situaties in het goede toerengebied houden, lees een hoger toerental, waarbij de motor meer vermogen en trekkracht genereert. Dat is technisch geen probleem, het is een vooral kwestie van geluidscomfort.
Of de auto voor u naar tevredenheid als trekauto voldoet, hangt vooral van uw wensen en eisen af. Er is veilig met de combinatie te rijden, het vermogen houdt niet over maar kan ermee door.
Automaten van Toyota zijn in de regel probleemloos.