Onderhoud BMW

Vraag gesteld door Japio-BMW op 02 februari 2015

Ik heb mijn spaarrekening geplukt om een BMW X3xDrive20i te kopen, overigens voldoet hij uitstekend aan mijn doelstelling om een caravan van 1500 kg te trekken.

Hij is nu na 2 jaar oud en dus uit de garantie, is het verantwoord om je BMW dealer te verlaten en naar een betrouwbare BOVAG dealer (alle merken) te gaan.
Uurloon BMW € 108,24 excl.
Uurloon BOVAG dealer €45,00 excl.
Of kan de BOVAG dealer nooit een beroep doen aftersales bij producent.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Voor regulier onderhoud kunt u best naar een bij voorkeur Bovag aangesloten universeel bedrijf. Zolang het bij relatief eenvoudig onderhoud blijft, gaat het goed. Wanneer het wat specifieker wordt en het misschien wel noodzakelijk is om naar de dealer te gaan, worden dit soort uitstapjes u snel aangerekend. Zeker bij een storing of mankement waarbij coulance, service, goodwill, aftersales of soortgelijke kreten aan de orde zijn. Dan heeft men al snel een stok om de hond te slaan. Overigens denk ik dat óók bij simpel onderhoud, specifieke apparatuur noodzakelijk is om bijvoorbeeld de service intervallen weer te resetten. Na zo'n fikse maar prettige investering zou ik willen adviseren om tenminste de eerste vijf jaar de dealer bij het onderhoud te betrekken.