hoe kan een prima geïnstalleerde trekhaak onder mijn Hyundai Grandeur na een jaar helemaal los zitten?

Vraag gesteld door schellen op 15 maart 2015

Vorig jaar een afneembare trekhaak van het merk Brink de Brink matic laten installeren. Nu blijken na een jaar de bouten los te zitten en er zijn er zelfs verdwenen!! De trekhaak is door een Hyundai dealer geleverd, maar bij mijn garage gemonteerd. Op dit moment wordt hij door een Hyundai dealer opnieuw vastgezet. Hoe krijg ik de zekerheid dat dit nooit meer voor gaat komen. Is er een onafhankelijke technische dienst die de ophanging controleert. Ik trek er straks weer mijn 1500 kg zware caravan mee!!!

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Bij een juiste montage zou een trekhaak niet zomaar los kunnen gaan zitten of zelfs bouten verliezen. Bij iedere trekhaak wordt een montageset bijgeleverd met een montagevoorschrift om een deugdelijke montage te garanderen. Mits natuurlijk ook zo uitgevoerd. Misschien dat bouten niet met het juiste aanhaalmoment zijn vastgezet of veer- en sluitringen zijn vergeten. Misschien is het zinvol om na de eerstvolgende caravanrit de bouten en moeren nogmaals te laten natrekken.
Overigens wordt binnen de APK ook gecontroleerd op de bevestiging van de trekhaak. Maar een deugdelijk gemonteerde trekhaak vraagt eigenlijk verder geen aandacht. Misschien dat de dealer een concrete oorzaak tegenkomt.