prijsopgave herstellen koelvloeistoflekkage

Vraag gesteld door mohmoh op 08 september 2018

Erg geschrokken van de prijsopgave ( bijna 1000,00 euro) koelvloeistoflekkage Ford Fiësta MCA 1.0 s/s Titanium 5. Auto is van 30-01-2014 Km.stand ± 40.000km.
Eerste eigenaar; alle onderhoudsbeurten gehad; geen ongevallen o.i.d. gehad.Heb deze lekkage niet zelf kunnen vaststellen.
Is dit volgens u een juiste prijsopgave en moet ik die zo accepteren???

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U schrikt van de prijsopgave om de koelvloeistoflekkage van uw Ford te laten herstellen.

Dat is inderdaad een prijzige ingreep. Het lijkt op een koppakking gerelateerd probleem gezien dit bedrag. Ik begrijp dat er eigenlijk geen aanleiding is voor dit gebrek. Keurig onderhouden, eerste eigenaar en met deze tellerstand veel te jong voor een vermoedelijk spontaan gebrek.

Wanneer de betreffende dealer ook de partij is die u deze Ford heeft geleverd moet u wat mij betreft aangeven dat u dit onacceptabel vindt. Ik mis natuurlijk de technische details van deze lekkage maar vermoed dat er geen acceptabele verklaring is waarom dit bij zo'n jonge auto zou mogen gebeuren. Ik adviseer u bijvoorkeur de dealer schriftelijk aansprakelijk te stellen op basis van non conformiteit.

Mijn juridische collega's hebben een stappenplan gemaakt bij Klachten na Aankoop met ook modelbrieven die u bij de hand nemen om de dealer hierover aan te spreken. Misschien kunt u eerst proberen een gesprek aan te knopen met de dealer over dit buitensporige gebrek. Maar mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, heeft u wat mij betreft alle reden om dit desnoods via een schriftelijke ingebrekenstelling te doen.