Ik rij 30 a 35000km per jaar nu kleine benzine auto`s tegenwoordig ook al een A label hebben is mijn vraag is een auto op benzine met A Label net zo zuinig als een klein diesel auto.of moet ik dan toch voor een diesel auto gaan met zoveel km per jaar

Vraag gesteld door brandsies op 12 november 2015

En waar moet ik aan denken voor een kleine goede motorische diesel auto??
Peugeot 107 ????

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vraag gaat over het omslagpunt van een diesel met het oog op de kleine zéér zuinig benzine uitvoeringen.

Nieuwe diesels in het allerkleinste segment zijn er eigenlijk niet (meer). Wanneer ik naar één klasse groter kijk (Polo, Fiesta, Corsa etc.) is diesel wél een mogelijkheid. Stel dat het een nieuwe auto betreft en ook rekening houdend met een hoger aanschafprijs voor een diesel, zou u op basis van 5 gebruiksjaren met dit jaarkilometrage op nagenoeg dezelfde kilometerprijs uitkomen. Het omslagpunt ligt dan rond de 32.000 km.

Wellicht gaat uw dilemma over de keuze voor een gebruikte auto. Dan zijn er echter véél bepalende factoren voor wat uiteindelijk de goedkoopste keuze is. Welke benzine auto vergelijk je met welke diesel en voor welke aanschafprijs. Zo'n berekening is dus heel erg specifiek waar u het beste ons Autokosten programma voor kunt raadplegen. U zet een potentiële benzine kandidaat naast een concurrerende diesel en op basis van de gevraagde gegevens wordt de berekening gemaakt. De verwachting is echter dat bij twee gelijkwaardige occasions vanaf 20.000 km de balans doorslaat naar diesel.

Klik hier voor de link naar ons Autokosten programma.