Ik heb nog steeds geen oproep gekregen voor de update van de sjoemelsoftware.

Vraag gesteld door john tersteeg op 28 februari 2017

Pon zegt nu dat men wacht op reactie van de Vehicle Certification Agency in de VK. Auto is bij 120.000 km in de garage geweest en sindsdien trillingen, inhouden etc. Garagehouder zegt dat er geen update is uitgevoerd, kan dit door derden worden gecontroleerd?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de software update naar aanleiding van motorische klachten na de onderhoudsbeurt.

Formeel moet u een schriftelijke oproep krijgen en ook toestemming geven voor de ingreep. Vervolgens ontvang u dan ook een certificaat van de aanpassing. Dat alles heeft dus niet plaatsgevonden en zie ik eerlijk gezegd geen reden te denken dat dit stiekem tóch is uitgevoerd. U heeft wel een klacht ná de beurt waar u alle reden voor heeft om daar naar te laten kijken. De sjoemelsoftware generatie auto's hebben óók nog weleens EGR problemen met soortgelijke gevolgen.

Bij verdere ontwikkelingen of vragen vernemen wij dat graag van u. De ANWB volgt graag de bevindingen van onze leden om ook passende actie te kunnen ondernemen indien gewenst. Zeker wanneer het gaat over de afhandeling van de software aanpassingen en in sommige gevallen de klachten daarna.