we hebben 2 dezelfde bekeuringen gehad vanuit Spanje waarvan er al 1 betaald is. Wat te doen?

Vraag gesteld door Sonjavdm op 06 november 2017

Terug van auto vakantie naar Spanje hebben we 8 boetes gehad voor te hard rijden, soms zelfs maar 1 km te hard. ( ook vanuit Frankrijk)
De laatste 2 zijn dezelfde die ik al betaald had.
een ervan dus dubbel betaald.
Mijn vraag is kan ik dat geld terug vorderen zo ja hoe?
mij tweede vraag is wat doe ik met de bekeuring die ik pas binnen heb maar dus al eerder voldaan heb.
ik heb bewijzen dat het afgeschreven is van de bank.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Op de terugweg vanuit Spanje hebt u 8 snelheidsboetes gehad. U hebt één boete dubbel betaald en u vraagt zich af hoe u het te veel betaalde boetegeld terug kan krijgen. Ook wilt u weten wat u met de bekeuring moet doen die u pas binnen hebt gekregen maar die u al voldaan hebt.

Indien het een dubbel betaalde boete uit Framnkrijk betreft adviseer ik u contact op te nemen met de Franse instantie ANTAI (https://www.antai.gouv.fr/nl/rubriquepage/33/autres/contact). Er is een Nederlands sprekende medewerker aanwezig. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, dan adviseer ik u een aangetekende brief te sturen waarin u de onverschuldigde betaling terugvordert. U kunt dan bijvoorbeeld bankafschriften als bewijs meesturen.

Indien het een dubbel betaalde boete uit Spanje betreft dan kunt u het beste een betaalbewijs sturen naar het adres vermeld op de boete. Datzelfde geldt overigens ook voor uw tweede vraag.

Meer informatie over verkeersboetes uit Frankrijk vindt u op onze website. Ook vindt u daar informatie over boetes uit Spanje.