rondreis Scandinavie in 17 jaar oude auto?

Vraag gesteld door MayBritt op 21 oktober 2017

Ik wil volgend jaar zomer 2018 (alleen) een rondreis maken van 6 weken door Zweden en Noorwegen. Ik ben daarvoor op zoek naar een 2e hands auto beneden 2500 euro. Ik heb mijn oog laten vallen op de Mitsubishi Space Star met een 1300 motor, met maximaal 150.000 km op de teller, gebouwd tussen 2001 en 2004. Dit zijn volgens de ANWB auto's die niet af kunnen (volgens lijst van 10 goedkope occassions). Ik ben van plan om Pechhulp Europa Compleet erbij te doen. Is dit verstandig om te doen met zo'n oude auto? iemand nog tips?

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U wilt een rondreis van 6 weken maken door Noorwegen en Zweden en vraagt of dit verantwoord is met een auto van 17 jaar oud.

De leeftijd van een auto zegt niets over de betrouwbaarheid van de auto.

In basis is een Mitsubishi Space Star een betrouwbare auto.

Na 17 jaar en 150.000 km is de staat van onderhoud een belangrijke factor voor de betrouwbaarheid. Als u een reis gaat maken van 6 weken door Scandinavië is het verstandig de auto voor vertrek goed te laten controleren met extra aandacht voor de remmen en het koelsysteem.

Op onze landeninformatie vindt u veel informatie over verkeer, tol, reisdocumenten en meer per land.

***

Reactie van MayBritt:

Bedankt voor je antwoord Leo Ruijgrok! Verzekert mij er in ieder geval van dat het mogelijk is, wat ik eigenlijk al een beetje dacht. Bedankt voor de tips wat extra aandacht moet hebben voor ik vertrek (remmen, koelsysteem).