Is de Continental Wintercontact TS850 uitsluitend een winterband of een All Weatherband?

Vraag gesteld door nardten op 30 maart 2016

Ik heb in Januari een occasion via een garage gekocht en werd door de verkoper verteld dat de banden van deze auto voor het hele seizoen zijn. Maar ik begon te twijfelen nadat ik er iets meer over had gelezen op de site van ANWB en Continental. De bandenmaat is 225/45 R17 TS850 met aanduiding M + S en afbeelding een bergje en sneeuwvlok erin.
Via een werknemer van de ANWB kwam ik ook niet verder en moest het via het platvorm/ experts vragen.
Wij reizen regelmatig door Duitsland, O'rijk en Italië maar willen niet geconfronteerd worden met een fikse boete.
Graag uw reactie om uitsluitsel te geven welke banden het zijn?
Bvd.
Ralph

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De Continental Wintercontact TS850 is absoluut een winterband. De aanduiding M+S kom je natuurlijk vaker tegen als aanduiding net als het sneeuwvlok symbool. Feitelijk is dat een aanduiding dat de band geschikt is voor winterse omstandigheden zoals óók terug te vinden op een all-seasonband. Maar deze overigens uitstekende winterband is alleen aan te bevelen voor temperaturen onder de plus 10 graden.

Het is in ieder geval sterk af te raden met deze banden in de zomerperiode te gaan rijden. Misschien moet u er mee terug naar de leverancier. U had van een professioneel bedrijf mogen verwachten dat men u goed en volledig had voorgelicht. Deze banden zijn dus overduidelijk niet voor alle seizoenen.