Auto kopen

Vraag gesteld door cjkettler op 08 december 2018

Goedemorgen, ik ben aan het kijken naar een tweedehands auto dit gaan om een Volvo v40 uit 2013 1.6 diesel maar mijn vraag is.

Diesel gaat dit een probleem worden of geld dit voor de oudere diesels ?

En dit is een import auto worden hier problemen mee ondervonden ??

Vriendelijke groet,

Kees jan Kettler

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Volvo V40 1.6 diesel en vraagt of dit een verstandige koop is.

Het betret hier een Euro5 diesel waar in dit stadium nog geen milieuzone maatregelingen voor getroffen zijn. Toch is het kopen van óók een dergelijke nog jonge diesel een kwestie van zorgvuldig overwegen. Daarom wil ik u wijzen op de 8 Prangende diesel vragen op onze website met al onze bijbehorende antwoorden. Dat biedt u wellicht nieuwe inzichten in al uw overwegingen.

Uit uw vraag kan ik niet opmaken wat uw jaarkilometrage is. Uiteraard is dat van belang om ook vast te stellen of het financiële voordeel groot genoeg is om op basis van de geplande gebruiksjaren hier het gewenste voordeel uit te halen. U zou ons programma Autokosten berekenen kunnen gebruiken om desnoods ook de vergelijking te maken met een benzine versie.

Wat betreft import zie ik dat niet als een bezwaar. Het is wel van belang dat er sprake is van een inzichtelijke historie wat betreft onderhoud en kilometrage. Aan een import auto kleeft de reputatie van dubieuze tellerstanden en kan wat inruilwaarde betreft in een leter stadium best nadelig werken. Mits er dus sprake is van een aantoonbare eerlijke auto met een inzichtelijke historie op het gebied van onderhoud en kilometerverleden.

Zie aanvullend nog onze occasiontest VOLVO V40 STATIONWAGEN (2012 - 2015) met ook de technische bevindingen van de Wegenwacht.