m.b.t. testpunten van area

Vraag gesteld door Esther-Erna op 04 augustus 2018

ter voorbereiding van mijn reis naar Frankrijk wil ik graag weten wat te doen als mijn 2 jaar oude tolbadge voor Frankrijk het niet doen. Ik begrijp dat ik wat te doen wanneer hij leeg is op daartoe bestemde speciale pagina kan nalezen. dat heb ik gedaan. Ik begrijp dat ik bij service punten van area terecht kan om te testen. Nu is het geval dat de kaart die area test/service punten vermeld allen in de buurt van Grenoble - Annecy (Haut Alpe) geeft. Niet echt geschikt voor heel Frankrijk lijkt me. Nogal een reis voor een test of vervanging als je naar de Dordogne wilt. Vandaar dat mijn vraag is om over heel Frankrijk servicepunten te vermelden!!

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Area locaties in Frankrijk waar u terecht kunt.

De locaties waar u op doelt zijn helaas de enige servicepunten. Niet op andere plekken en routes waar veel toeristen hun vakantie wensen te vieren. Hopelijk dat het in de nabije toekomst wat batterijen testen of omwisselen betreft het toch allemaal wat praktischer gaat worden.

Bij rencente caravan weegacties van de ANWB aan de grens werden door Area de batterijen nog getest en allemaal goed bevonden. Ik begrijp dat u voor vertrek goed voorbereid wilt zijn maar de ervaring is dat een twee jaar oude tolbadge géén dienst zal wijgeren.***

Reactie van Esther-Erna:

Beste Jos,
Dank je wel! Ja, ik hoop het. Pasje heeft 2 jaar in af en toe hete garage gelegen. Ik vind het we bizar dat de anwb dit pasje aan zijn leden aanbiedt en dat ik ieder jaar abonnementsgeld betaal voor nul service. Wat heb je hier aan? Wat doen de Fransen zelf dan? Even naar Grenoble rijden als je in Amien woont?