Reparatie of Sloop

Vraag gesteld door Fleurauto op 30 april 2018

Wie wil mij adviseren? Peugot 308, Engine failure, Motor heeft het begeven, cilinders kapot, bouwjaar 2009, ong 180.000 op de klok. Casco ziet er nog prachtig uit, 7 zitter, maar zonder motor heb ik er niks aan ;-) Waarde bij werkende motor geschat op €6000,- We kunnen voor ong €4000 een gereviseerde motor laten plaatsen maar max 3 maanden garantie op die motor. Wordt dit bodemloze put verhaal, of zouden jullie dit risico lopen om nog poosje mee door te rijden na reparatie of naar de sloop brengen.... Dilemma.

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Peugeot 308 uit 2009 met 180.000 km op de teller heeft ernstige motor problemen. U vraagt wat verstandig is, repareren of inruilen.

U geeft de waarde van de auto aan als de motor heel is en de kosten van de reparatie.

Wat ik zou willen weten is de waarde van de auto met de kapotte motor, immers in deze staat heeft de auto natuurlijk nog wel een waarde bij inruil die van belang is bij de beslissing.

Verder is het belangrijk om te weten hoe de technische staat van de versnellingsbak, remmen, schokbrekers, uitlaat en de rest van de auto is om in te schatten wat er nog kan komen na de reparatie van de motor.

In 1e instantie denk ik dat inruilen met de kapotte motor de beste en meest zekere optie is.