Aanvullende gegevens over een in behandeling zijnde eerder gesteld vraag i.z. Skoda Superb.

Vraag gesteld door Skodasuperb op 27 augustus 2018

Het betreft Skoda Superb 1,8 Bouwjaar 2010, 118KW?160PK TSI. De prijsopgave was als volgt: € 650 voor het vervangen van de distributieketting (350 voor de ketting en 300 arbeidsloon) en € 600 voor het vervangen van de waterpomp (250 voor de pomp en 350 arbeidsloon). Mijn vraag is: als deze beide reparaties niet apart (zoals bovenstaand begroot) maar in een keer worden uitgevoerd, wordt dan het aantal uren werk en dus arbeidsloon niet minder??

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Als aanvulling op u eerdere vraag.

De arbeidskosten voor de nieuwe waterpomp zijn dus feitelijk hoger dan voor het de- en monteren van een nieuwe distributieketting. En zoals eerder gemeld kom ik voor een nieuwe pomp aan ruim twee uur arbeid. Ik denk dat het niet onredelijk is wanneer u de dealer om opheldering vraagt. Daarbij komt inderdaad ook dat om bij de distributie te geraken al een deel demontagewerk heeft plaatsgevonden. Hopelijk heeft de dealer een verhelderende verklaring.

Anvullend het vriendelijke verzoek aanvullende vragen binnen dezelfde topic te stellen. Zo blijft het óók voor andere lezers overzichtelijk.