Waar in Frankrijk benzine schaarste momenteel?

Vraag gesteld door Marjab op 23 mei 2016

Wij willen binnenkort op vakantie in Frankrijk . Onze route gaat over Rouen ...

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt waar de benzine schaarste in Frankrijk het grootst is.

De collega's van de ANWB Verkeersinformatie berichten hier het volgende over;

Honderden pompstations zijn in Frankrijk (deels) gesloten omdat ze geen benzine en/of diesel meer hebben. Daar waar nog wel brandstof te krijgen is, stonden afgelopen weekend lange rijen.

Het tekort komt door stakingen en blokkades bij raffinaderijen vorige week. De bevoorrading van de tankstations lag daardoor stil. Langzamerhand wordt dit in delen van het land weer ingelopen. In het zuiden van Frankrijk laaien de acties sinds maandagochtend echter weer op met blokkades van raffinaderijen in de buurt van Marseille.

Er zijn nog vooral tekorten in het noorden en westen van Frankrijk, onder meer in Normandië en Bretagne, maar ook rond Lyon staan verschillende tankstations droog. Het gaat dan vooral om benzinepompen langs N-wegen of bij supermarkten. Langs de autosnelwegen zijn de tankstations veelal gewoon open en zijn er geen tekorten. Volgens het ANWB-steunpunt Lyon is er vooral een tekort aan diesel.

Het advies van de ANWB is om bij iedere gelegenheid de auto vol te tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit.