Schokkende nieuwe skoda citigo

Vraag gesteld door Merlinde op 04 mei 2018

Ik heb een nieuwe skoda citigo (10 mrt 2018). Reed prima. Maar nu schokt hij geregeld. Dit kan voorkomen op elke snelheid. Monteur van de dealer heeft dit enkel bij 80 km geconstateerd en dat staat op de werkorder. Over een maand zouden ze pas tijd hebben om hier naar te kijken. Over een paar dagen moet ik een lange rit maken. (500 km) Over een maand ben ik 1200 km verder. Is dit verantwoord? Is zoiets echt zo moeilijk op te lossen? (er gaat geen lampje branden) Wat is het beste om te doen? Naar een andere dealer? Graag uw advies. Hartelijk dan. Merlinde.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Skoda heeft een schokkerig rijgedrag.

Vervelend dat de dealer bij nog zón frisse nieuwe auto pas over een maand tijd heeft. Men heeft kennelijk wel een inschatting gemaakt hoe urgent dit gebrek is. Gezien het feit dat het storingsdiagnose lampje uitblijft lijkt het gelukkig niet op een concrete storing. Wat mij betreft geen reden om ongerust te zijn over de komende kilometers. Misschien hoopt de dealer er ook stiekem op dat na intensief gebruik het probleem als sneeuw voor de zon ineens weg is.

Dat neemt niet weg dat de garage het wél nodig acht daar naar te kijken maar niet op een kort termijn, wat je bij een net afgeleverde auto eigenlijk wel zou mogen verwachten. Zonder storingslampje is het misschien een zoekplaatje maar er moet wat werkplaatsbezetting voldoende ruimte zijn om op korter termijn diagnose te stellen. Wat dat betreft zou dit bedrijf een passende oplossing moeten bieden en niet een andere dealer die misschien ook niet wil opdraven voor de verantwoordelijkheden van een andere dealer.

Zoals gezegd lijkt het verschijnsel niet iets waar u mee zult stranden maar vind ik dat u gerust meer druk uit mag oefenen op de dealer. Desnoods via de klantenservice van Pon. Een maand wachttijd is een dealer onwaardige termijn en mag u dat wat mij betreft daar gerust uw teleurstelling over uitspreken.