Grote beurt Hyundai Tucson CDRI 4x4 automaat 2007

Vraag gesteld door tucson71 op 19 april 2017

Wat moet er nu precies vervangen worden met 240.000 km? gebruikers handleiding Tucson gaat maar tot 120 000 km....... navraag bij 2 merk dealers bij een wel waterpomp bij andere niet volgens universele garage zit er ook een transmissie filter op die vervangen moet worden.. groot verschil tussen aantal te werken uren en uur tarieven verschillende prijs offertes opgevraagd scheelt +/- 400 euro tussen goedkoopste en duurste

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het onderhoud aan uw Hyundai Tucson.


Tot mijn spijt heb ik geen onderhoudsschema kunnen vinden bij een kilometrage van 240.000 km. Wat betreft het vervangen van de waterpomp zal dat vermoedelijk een preventieve aanbeveling zijn in combinatie met een nieuwe distributie. Wellicht wordt dit niet voorgeschreven maar kan ik het advies me voorstellen de waterpomp mee te vervangen. Zeker bij een dergelijke kilometerstand.

Het transmissie filter het zelfde verhaal. Inwendige vervuiling van der bak kan het schakelgedrag negatief beinvloeden. Ik denk dus dat de ene deaelr zicht strikt aan het schema houdt en de ander wat extra preventieve ingrepen toevoegt.