Caravan trekken?

Vraag gesteld door Geert1964 op 09 augustus 2018

We overwegen een kleine caravan (Eriba/Kip Kompact) aan te schaffen. Nu zitten we met de vraag welke auto als trekauto meest geschikt is. Via caravantrekker zien we dat onze Astra Sportstourer 1.0 handbak goed zou kunnen maar voor onze Mini Paceman Cooper 1.6 handbak is dat niet te achterhalen. Wat zou de betere keus zijn (ruimte, luxe etc allemaal even buiten beschouwing gelaten). PK's is 20 in voordeel van de Mini; trekkracht is 10Nm in voordeel van Opel. Zou het chippen van de Opel ook nog een positief effect kunnen hebben of is dat af te raden?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de beste trekker voor de beoogde caravan.

Kunt u aanvullend nog aangeven de bouwjaren van de betreffende auto's om zeker te zijn van de juiste specificaties. Het liefst met kenteken. Ik hoop u dan z.s.m. nader te informeren.***

Reactie van Geert1964:

De Opel is uit 08-2016 de Paceman uit 01-2013***

Reactie van Jos van der Drift:

De Paceman betreft de handgeschakelde 90 kW versie die géén opgegeven aanhangwagen massa kent. Simpel gezegd mag deze auto dus niets trekken. Dat is ook de reden dat ons caravan trekprogramma van deze auto geen gegevens laat zien. Met de beoogde caravan is het voor de Mini motorisch geen probleem mag mag dus wettelijk niet.

De Opel heeftzoals u zelf opmerkt nagenoeg géén moeite met deze caravan. Maar de Mini is dus geen alternatief.